У Зрењанину свечано Отворена канцеларија Градског одбора ''Српско-руско-белоруског пријатељства Србије''

25.10.2017 15:00:00

На иницијативу председника “Српско-руско-белоруског пријатељствa Србије” Драгана Логвинов и уз подршку руководства Града Зрењанина и Градоначелника Чедомира Јањића, а у присуству представника амбасаде Руске Федерације, Трговинског представништва Руске Федерације, челника “Српско-руско-белоруског пријатељства Србије” и функционера локалне самоуправе Града Зрењанина, у Зрењанину је свечано отворена канцеларија Градског одбора “Српско-руско-белоруског пријатељства Србије”. Симболичним пресецањем врпце, канцеларију су отворили први секретар амбасаде Руске Федерације у Србији Николај Помилујко, заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац и председник “Српско-руско-белоруског пријатељства Србије” Драган Логвинов.

Претходно је за званице приређен пријем у Градској кући, чији су домаћини били заменик градоначелника Саша Сантовац и помоћник градоначелника Симо Салапура, а присуствовали су Први секретар амбасаде Руске Федерације Николај Помилујко, начелник за економску сарадњу Србије и Русије у Трговинском представништву РФ Јуриј Аграпов, представници “Српско-руско-белоруског пријатељства Србије” - председник Драган Логвинов, заменик председника Миодраг Николић-Феман, секретар за економску сарадњу Драган Јовановић, председник Управног одбора Мирко Василијевић и председник Општинског одбора на Златибору Драган Вуковић, као и представници Градског одбора у Зрењанину - председница Весна Кулунџић и помоћник Зоран Ковачки.

Како је наведено у саопштењу Градског одбора, Зрењанин је 17. град у Србији у коме је основан одбор друштва Српско-руско-белоруског пријатељства. Друштво је основано ради афирмације и неговања духовних, привредних, културних, научних, спортских и других видова сарадње између српског, руског и белоруског народа, имајући у виду културно-историјску целовитост ова три народа у историјском континуитету и полазећи од тога да између њих постоје вековне историјске, цивилизацијске и културне везе базиране на словенској припадности, православљу и блискости језика. Значај повезивања три братска народа нагласио је и Николај Помилујко, први секретар амбасаде Руске Федерације, задужен за економска питања. “Отварање ове канцеларије представља још један корак у развоју билатералних односа између Руске Федерације и Републике Србије и остварењу циљева које је зацртала амбасада у Београду, а који одговарају интересима наших народа и наших земаља. Надамо се отварању сличних канцеларија широм Србије и даљем успешном раду”, поручио је Николај Помилујко. Драган Логвинов, председник “Српско-руско-белоруског пријатељства Србије”, наглашава добру атмосферу у којој је данас отворена канцеларија и посебно захваљује Граду Зрењанину на помоћи и подршци при оснивању.
“Већ у наредних неколико дана имаћемо једну привредну делегацију, организоваћемо овде и привредни савет у вези са извозом наших производа и надам се успешном раду ове канцеларије”, рекао је Логвинов.
У наставку посете Граду Зрењанину, гости на отварању канцеларије посетили су и храм Светог Архангела Михаила, познат као “Руска црква”.

Српско-руско-белоруског пријатељствo Србије

Српско-руско-белоруског пријатељствo Србије

Српско-руско-белоруског пријатељствo Србије

Српско-руско-белоруског пријатељствo Србије

Српско-руско-белоруског пријатељствo Србије