Турнир Златна лопта у Атеници

02.07.2012 13:07:00

Турнир у малом фудбалу Златна лопта 2012 свечано је синоћ отворен на теренима ОШ Свети Сава у Атеници. Турнир се организује по трећи пут а намера организатора је да постане традиционалан. Као и прошле године за учешће на турниру влада велико интересовање екипа, али и публике која долази у великом броју. Прошле године турнир је за 15 дана гледало око 20.000 људи и слободно можемо рећи да је ово један од већих спортских догађаја у Чачку. Очекујемо да се ове године понови макар прошлогодинишња посета али и да буде боље. Број екипа је увек ограничен на 16. Интересовање је било и веће али су због распореда и организације 3-4 екипе остале испод црте. Уколико остане оволико интересовање трудићемо се да наредних година повећамо број екипа на турниру, каже за Озонпресс Бранко Плазинић, председник ФК Младост из Атенице и директор турнира Златна лопта.

Котизација за учешће на турниру била је 12.000 динара по екипи, а наградни фонд је знатно већи. Прва награда је 200.000 динара, друга награда је 70.000 динара, а трећа 30.000 динара. Награде су предвиђене и за најбољег играча, стрелца, голмана. Играју се четири утакмице током вечерњи сати и то у термину од 19:30, 20:30, 21:30 и 22:30. Финале је планирано за 15. јул, рекао је на крају Плазинић.

Да се на турниру игра одличан фудбал сведочи и први сусрет који је одигран између екипа Српско-руско пријатељство и ФК Младост из Атенице. Екипа Младости повела је са 1:0 да би до краја првог полувремена екипа Српско-руског пријатељства повела са 3:1. Почетком другог полувремена Младост је успела да изједначи на 3:3, а у самом финишу утакмице екипа Српско-руског пријатељства постиже два поготка и завршава меч резултатом са 5:3.
Турнир је свечано отворио председник Фудбалског савеза Моравичког округа Горан Хаџи Миловановић. Организатор турнира је ФК Младост из Атенице, а пријатељи турнира су Чачанска банка, МЗ Свети Сава и МЗ Кулиновци.

Турнир Златна лопта у Атеници