Руски (и остали) TВ канали преко Интернета

18.09.2012 02:15:00

Руски (и остали) TВ канали преко Интернета

У чланку Прегледачи Интернета, упознали сте се са више популарних прегледача. Међу њима, посебно су интересантни прегледачи нове генерације, који су рађени на бази Chromium-а, прегледача отвореног кода: Яндех.Интернет и Google Chrome.

Код отвореног кода, сами корисници могу додавати своје измене, па тако, велики број програмера широм света, пише додатке за ове прегледаче, свакодневно ширећи њихове функције. Додаци за Google Chrome функционишу и у Яндех.Интернет и обрнуто.

Направљени су, а и даље се праве додаци за најразличитије намене. Машта програмера, који раде на развоју ових програма је, да ти прегледачи постану једини потребни програм у рачунару. У извесној мери, то им је већ пошло за руком. Данас они имају додатке који замењују текстуалне и графичке уређиваче, преводиоце, поштанске клијенте,...

Додатак за гледање руских федералних канала се зове Россия ТВ. Можете га инсталирати и у Яндех.Интернет и у Google Chrome. Додатак вам омогућује да гледате канале: Россия 1, Россия 2, Россия 24, Москва 24, Планета РТР, као и главна спортска и културна дешавања у Русији. Емитовање је одличног квалитета, а од вас ће бити удаљено само један клик! Емисије на тим каналима су веома високог квалитета, а едукативне емисије су вероватно најбоље на свету и зато, ако знате руски, немојте пропустити да повремено неку погледате (на жалост, наше телевизије из неког разлога бојкотује тако висок квалитет, па уместо тих емисија, наше телевизије нам сервирају идиотске серије и са Запада и са Истока :( ; како само успеју да их пронађу!). На YouTube постоји више, преведених на српски, научно-популарних емисија (неке је преводио и аутор овог чланка) са тих канала, а можете их погледати на страници преводиоца bebamur2.

Инсталирање додатка у прегледач је једноставно. Отворите ову страницу додатка у прегледачу Яндех.Интернет или Google Chrome и кликните на зелено дугме ЗАПУСТИТЬ. Додатак ће се инсталирати у ваш прегледач. Када га покренете, укључићете се у емитовање неког од подржаних програма. Са леве стране је листа програма (показују стрелице), а поред назива канала је и Програм - списак емисија, распоређених по времену.

Руски (и остали) TВ канали преко Интернета

Руски (и остали) TВ канали преко Интернета

Readon TV - осим помоћу додатка у прегледачима, телевизију можете гледати и преко специјалних програма, који су за то намењени. Један од таквих програма је Readon TV. То је одличан програм и преко њега можете гледати телевизијске канале из свих држава, укључујући и Русију и Србију.

Програм можете преузети ОВДЕ. Инсталација је уобичајена, као и код других програма. После инсталације, покрените програм и сачекајте да се листа канала учита. Са десне стране ћете видети бочну колону. Прва опција је Country (Државе). Кад кликнете на малу стрелицу са десне стране, отвориће се падајући изборник са списком свих држава. Изаберите Русију (Србију) и испод ће се појавити списак ТВ канала из Русије (Србије).

Ако желите да погледате неки канал, једноставно кликните два пута на његов назив у списку.

Руски (и остали) TВ канали преко Интернета

Неки канали захтевају да имате инсталиран VLC plugin, а њега можете инсталирати кликом на "Plugins", а затим на "Install VLC plugin".

Уживајте у вашој интернет-телевизији:)