Превод текстова једним кликом - Dicter

17.08.2012 13:35:00

Превод текстова једним кликом - Dicter

Dicter је руски програм-преводилац, који вам омогућује да преводите текстове из мреже и из свих докумената, која су писана у програмима Windows. Dicter користи превод Google и када преводите помоћу њега, морате бити прикључени на Интернет. Наравно, то је машински превод, који је прилично несавршен, али се може разумети. Данас се превод Google-а сматра најбољим машинским преводом на наш језик, а Dicter користи управо њега.

Програм преузмите кликом на неку од веза Скачать, на сајту програма, а онда га на уобичајени начин инсталирајте. Када инсталирате овај програм у ваш рачунар и покренете га, иконица програма ће се распоредити у област обавештавања у доњем десном углу вашег монитора. Програм ће постати активан и онда је превођење веома лако, и одвија се у само три корака:

Превод текстова једним кликом - Dicter

Програм има и додатне опције и подешавања:

1) Проширени режим - када кликнете на опцију Проширени режим (Аdvanced mode), прозор програма ће се повећати и видећете и горњи део прозора, у коме се налази оригиналан текст. Тај текст можете мењати и уређивати, а ту можете и залепити или написати неки други текст.

2) Избор језика - програм препознаје земљу у којој се налазите и аутоматски преводи било који језик на језик те земље. Ако желите превод на неки други језик, подесите га преко опција за избор језика.

3) Подешавања - можете извршити и нека додатна подешавања преко "точкића" у горњем десном углу прозора. Нпр. можете подесити величину слова и тако учинити приказ текста видљивијим.

4) Копирање текста - прозор програма има горње окно у коме је оригинални текст и доње, у коме је превод. У оба окна, са десне стране се налази алатка у облику два листа. Ако кликнете на ту алатку, копираћете садржај окна у привремену меморију (оставу) вашег рачунара, а онда га можете залепити на жељено место (нпр. у неки документ Word). Са леве стране те алатке, налази се још једна алатка. То је мала стрелица. Ако кликнете на њу, чућете како звучи тај текст када га изговара неко од Google сарадника.

Превод текстова једним кликом - Dicter