Преузимање видеа са RuTube и YouTube

18.09.2012 02:05:00

На сервисима RuTube (http://rutube.ru) и YouTube (http://youtube.com) можете пронаћи огроман број видео клипова и сваки видео клип можете погледати, али, на тим сервисима нема дугмета Преузми.

Преузимање видеа са RuTube и YouTube

Преузимање можете извршити преко посебних програма-додатака за прегледаче Интернета или преко сервиса-сајтова, који су за то специјализовани. Овде ће бити речи о два таква додатка и два сервиса.

Додатак за Chrome Додатак се зове Chrome Youtube Downloader. Он ће вам омогућити једноставно преузимање видеа са Youtube-a у прегледачу Chrome. http://www.chromeextensions.org/utilities/chrome-youtube-downloader/

Када отворите страницу Chrome Youtube Downloader (у прегледачу Chrome), видећете дугме Add to Chrome. Кликните на њега и преузмите додатак и инсталирајте га.

Кад инсталирате додатак, испод сваког клипа на Youtube-у појавиће се ново дугме (у прегледачу Chrome). Притиском на то дугме, бирате квалитет и формат видео клипа. Видео клипове можете преузети у форматима .flv и .mp4, а такође, можете изабрати њихов квалитет (240p, 360p, 480p, 720p, 1080p HD).

Преузимање видеа са RuTube и YouTube

Додатак вам пружа и могућност да преузмете и само пресму из видео клипа и то у формату .mp3.

Додатак за Firefox У прегледачу Фајерфокс, на картици Алатке, изаберите опцију Додаци:

Преузимање видеа са RuTube и YouTube

На следећој страници изаберите Проширења и у линију за претрагу упишите: DownloadHelper. Инсталирајте га у ваш Фајерфокс:

Преузимање видеа са RuTube и YouTube

После инсталирања, ваш DownloadHelper ћете видети са леве стране адресне линије у прегледачу Фајерфокс. DownloadHelper препознаје видео на било којој веб-страници. Кад покренете видео, икона додатка ће почети да се врти и поред ње ћете видети малу стрелицу. Кад кликнете на ту стрелицу, приказаће вам формате видео клипа. Изаберите формат, а затим изаберите начин преузимања и преузимање ће одмах почети. Остаје само да сачекате да се процес заврши.

Преузимање видеа са RuTube и YouTube

Сервис VideoSaver.ru Отворите страницу са видеом, који желите да преузмете и копирајте url-адресу те странице.

Отворите страницу http://videosaver.ru и у предвиђену линију залепите копирану url-адресу странице са видеом. Затим, преко првог дугмета, са десне стране те линије, изаберите сервис са којег ћете вршити преузимање и онда кликните на дугме Скачать (Преузети).

Преузимање видеа са RuTube и YouTube

Ако постоји доступна веза за преузимање, сервис ће вам пружити могућност да преузмете видео.

Сервис ru.savefrom.net Отворите страницу са видеом, који желите да преузмете и копирајте url-адресу те странице.

Отворите страницу http://ru.savefrom.net и у предвиђену линију залепите копирану url-адресу странице са видеом и кликните на дугме Скачать.

Преузимање видеа са RuTube и YouTube

Испод ће се појавити неколико активних веза са преузимање (ако постоје). Кликните на било коју од њих и започните преузимање.