Прегледачи Интернета

17.08.2012 13:20:00

Прегледачи су: Chrome, IE, Firefox, Opera, Яндекс.Интернет, Safari, Маhton, Avant,... Прегледачи или браузери (browser) су програми, који вам омогућују да прегледате Интернет.

Прегледачи Интернета

Прегледачи Интернета

Яндех.Интернет - прегледач од Яндекса. Прегледачи нове генерације рађени су на бази прегледача отвореног кода (корисници могу сами да уносе своје измене) - Chromium. Такав је овај прегледач од Яндекса, а такав је и прегледач од Google, под називом Chrome. Карактеристика тих прегледача је да су одлично повезани са другим сервисима из исте куће (Претрага, Пошта, Слике, Мапе, Блог,...). Тако је и Яндех.Интернет веома успешно повезан са свим другим, многобројним сервисима Яндекса, и корисницима Яндекса значајно олакшава рад.

Прегледачи Интернета

Прегледач се свакодневно даље развија, чинећи корисницима рад још удобнијим, а естетику све привлачнијом. Битна предност над његовим рођаком је што овај прегледач не "шпијунира" своје кориснике, као што то ради Chrome.

Прегледачи Интернета

Chrome - у западном свету, највећи број људи користи прегледач Chrome (Хром). Он је недавно преузео примат од IE (Internet Explorer). Разлог његове велике популарности је што је то прегледач Google-а, тј. он је усклађен са другим, веома цењеним сервисима Google (Претрага, Слике, Мапе, Gmail, Календар, Преводилац, Blogger,...), што корисницима додатно олакшава рад.

Прегледачи Интернета

Internet Explorer (IE) - прегледач који улази у стандардни пакет операционог система Виндоуз (OS Windows). Код нас највећи број људи користи овај операциони систем, тј. скоро сви га имају у свом рачунару. Ипак, иако је наметнут уз операциони систем, његова коришћење се сваким даном смањује.

Прегледачи Интернета

Firefox - прегледач немачке организације Mozilla. Ово је најпопуларнији европски прегледач. Поред одличног прегледача Firefox (Фајерфокс), Mozilla нуди и неке друге, изванредне програме. Један од таквих програма је и поштански клијент Тандерберд (Thunderbird). То је најбољи бесплатни поштански клијент.

У ова 4 кратка видеа, имате детаљно упутство за коришћење овог изванредног поштанског клијента.

Kako da koristite Mozilla Thunderbird klijent za poštu ? (deo 1) Kako da koristite Mozilla Thunderbird klijent za poštu ? (deo 2) Kako da koristite Mozilla Thunderbird klijent za poštu ? (deo 3) Kako da koristite Mozilla Thunderbird klijent za poštu ? (deo 4)

Прегледачи Интернета

Opera - одличан норвешки прегледач. Није популаран као неки други, али је јак када су у питању удобност корисника и естетика. Такође, веома је брз и сугуран.

Прегледачи Интернета

Safari - прегледач настао у компанији Apple (Епл), што значи да је првенствено прављен за Mac рачунаре. Пошто су производи Apple елегантни, веома лепо дизајнирани и пружају одличан кориснички доживљај (као фирмирана роба), све је више кориника Windows-a, који почињу да користе Safari и уживају у његовим могућностима.