Отварање хладњаче СУПЕР ФРУИТ у Миоковцима

06.10.2016 13:00:00

Отварање хладњаче СУПЕР ФРУИТ у Миоковцима

Када је Предраг Радовановић, дугогодишњи члан Српско-руско-белоруског пријатељства и секретар за привредну сарадњу овог друштва, у децембру 2015. године започео градњу хладњаче у Миоковцима поред Чачка, радове за изградњу овог значајног објекта отворио је амбасадор Руске Федерације Александар Васиљевич Чепурин.

Отварање хладњаче СУПЕР ФРУИТ у Миоковцима

На иницијативу председника друштва Српско-руско-белоруског пријатељства Србије Чачак, Драгана Логвинова, сада већ изграђени објекат хладњаче „Супер Фруит“ у Миоковцима недавно су званично, приликом свог боравка у Чачку, отворили амбасадор Руске Федерације, Александар Васиљевич Чепурин, амбасадор Републике Белорусије Владимир Чушев и почасни конзул Републике Белорусије, Драгомир Карић.

Отварање хладњаче СУПЕР ФРУИТ у Миоковцима

Српско-руско-белоруско пријатељство Србије Чачак је у организацији ове манифестације , имало подршку руководства Града Чачка.

Пре отварања хладњаче „Супер Фруит“ у Миоковцима, висока делегација коју су чинили амбасадори Руске Федерације и Републике Белорусије као и почасни конзул Републике Белорусије, имала је пријем код градоначелника Милуна Тодоровића . После једночасовног разговора амбасадори Чепурин и Чушев су изјавили да ће се досадашња сарадња наставити и да ће бити још шира и развијенија, јер је Чачак веома битан град, у срцу Србије и при томе је у Чачку и седиште друштва Српско-руско-белоруског пријатељства Србије Чачак које са председником Драганом Логвиновим ради на ширењу друштава по целој Србији.

Отварање хладњаче СУПЕР ФРУИТ у Миоковцима

Током посете Чачку високе дипломатске делегације, друштво Српско-руско-белоруско пријатељство Србије Чачак је организовало обилазак и полагање венаца на спомен костурницама, где су сахрањени борци за ослобођење Чачка и околине у Другом светском рату, припадници Црвене армије. У заједничкој гробници у Доњој Трепчи је сахрањено осам бораца Црвене армије и осам бораца партизанског покрета. Спомен обележје у Трбушанима означава место где је сахрањено 35 бораца Црвене армије, који су погинули у борбама за ослобођење града Чачка. На обе спомен костурнице, венце су положили, амбасадори Чепурин и Чушев, затим почасни конзул Драгомир Карић, Драган огвинов у име друштва Српско –руско-белоруско пријатељство и Милан Бојовић, помоћник градоначленика у име града Чачка.

По полагању венаца гости из Русије, Белорусије и делегација Српско-руско-белоруског пријатељства Србије Чачак су се, у традиционалном српском стилу, превезли чезама до села Миоковци, на отворање хладњаче „Супер фруит“.

Отварање хладњаче СУПЕР ФРУИТ у Миоковцима

Гости су присуствовали свечаном пуштању у рад хладњаче, али су сам чин отварања уступили домаћинима Предрагу Радовановићу, власнику хладњаче и градоначелнику града Чачка Милуну Тодоровићу. Предузеће „Супер фруит“ у Селу Миоковцима, већ има дугогодишњу сарадњу са пословним партнерима из Русије и Белорусије, на чије тржиште извози 80 одсто својих производа, а са отварањем нове хладњаче, очекује се повећање извоза у ове две земље.

Отварање хладњаче СУПЕР ФРУИТ у Миоковцима

Друштво Српско-руско-белоруско пријатељство Србије Чачак већ дужи низ година остварује мисију повезивања Чачка са руским и белоруским партнерима, не само у области културе, спорта и локалних органа власти, већ и на привредном и економском плану.

Позитивни резултати те мисије више су него видљиви, а сведочанство томе је и успешна организација још једног доласка амбасадора Руске Федерације и Републике Белорусије у наш град.

Управо због тога збуњује чињеница да Друштво још увек нема на адекватан начин решено коришћење канцеларијског простора за свој рад, јер простор у Рајићевој улици не задовољава организационе потребе друштва, а сасвим сигурно није репрезентативан за пријем гостију на дипломатском или високо пословном нивоу.

На органима локалне самоуправе је да то што пре уваже и реше.

Отварање хладњаче СУПЕР ФРУИТ у Миоковцима

Отварање хладњаче СУПЕР ФРУИТ у Миоковцима

Отварање хладњаче СУПЕР ФРУИТ у Миоковцима