Књижевно вече 2013

10.12.2013 10:45:00

Чачак: књижевно вече у организацији Српско-руског-белоруског пријатељства Србије

  1. децембра 2013. године је одржано књижевно вече у препуној Сали Скупштине града Чачка, на тему „Српско-руски односи у књижевности“, у организацији Српско-руског-белоруског пријатељства Србије.

Књижевно вече 2013

После поздрава и добродошлице гостима, домаћин вечери Данка Рашковић задужена за културу у Друштву, позвала је председника г-дина Драгана Логвинова да уручи захвалнице за досадашњу и будућу успешну сарадњу учесницима књижевне вечери.

Испред града Чачка, захвалница је уручена помоћнику градоначелника града Чачка за културу г-дину Александру Дачићу.

Књижевно вече су започели „Славуји са мораве“ песмом „Тамо далеко“ коју су присутни овацијама поздравили, као и наступ првог уваженог госта из Крушевца, г-дина Симић Томислава – Калпачког, књижевника, публицисте и драмског уметника, за извођење монодраме „Мемоари Матеје Ненадовића.

Сваки изговорени детаљ излагања Др. књижевности г-дина Рада Вучићевића из Пожеге је било право благо за ученике Гимназије и Техничке школе који су присуствовали књижевној вечери.

Из Горњег Милановца књижевној вечери је присуствовала Милена Проковић, а својим излагањима су исту употпунили Мр. Гроздана Комадинић, књижевник, публициста и научни стваралац г-дин Вучко Грујовић, књижевник г-дин Драгослав Угарчина и песник Мирко Бошњаковић.

За музички део су били задужени, поред „Славуја са мораве“ и г-дин Дуде Лукић са усном хармоником са извођењем песме „Подмосковске вечери“ и г-дин Андрија Милекић који је изводио песме на гуслама.

Књижевно вече је протекло у свечаној атмосфери.

Књижевно вече 2013 Помоћник градоначелника Александар Дачић, председник српско-руског-белоруског пријатељства Србије и Снежана Алексић

Књижевно вече 2013 Томислав Симић - Клапачки

Књижевно вече 2013 Др. Раде Вучићевић