Google пошта (Gmail)

17.08.2012 13:00:00

Google пошта (Gmail)

Комуникација путем електронске поште је веома практична и брза, и зато је данас она широко распрострањена у свим сферама нашег живота. Нпр., сарадници овог сајта могу своје чланке или предлоге лако послати уреднику, написавши их у својој е-пошти и једноставно, кликнувши на дугме Пошаљи. То значајно штеди више ресурса: време (људи не треба да иду до поште и нешто шаљу), новац (не купују се коверти, маркице, не плаћа се телефон,...), природу (не сече се дрвеће за прављење папира),...

Најзаступљенији сервис електронске поште је Gmail (Google mail). У овом тренутку, користи га више од 450 милиона људи у свету. Његово коришћење је потпуно бесплатно, простор који вам даје за складиштење ваших писама је, практично неограничен, његови филтери за нежељену пошту се сматрају најбољим на свету, он "зна" српски и има још много других предности. Због тога га препоручујем и сарадницима и читаоцима овог сајта.

Отварање Google налога: Ако већ немате свој Google налог (исто име и лозинка се користе за све сервисе Google: Gmail, YouTube, Picasa, G+,…), отворите га преко Gmail. Регистрација је једноставна. У адресну линију вашег прегледача укуцајте адресу: gmail.com. Појавиће се страница за приступ е-пошти. У случају да је она на енглеском, пребаците ваш прегледач на српски. То можете да урадите преко изборника, који ће се појавити када кликнете на малу стрелицу за избор језика, у доњем десном углу вашег прегледача (као на сл.). После промене језика, кликните у горњем десном углу на црвено дугме Отворите налог:

Google пошта (Gmail)

Даља процедура је на српском, а потребно је само уписати податке који се траже.

Повезивање налога: Свој Gmail можете повезати са својим поштанским налозима на другим сервисима, па ће вам сва електронска пошта стизати на једно место, што ће додатно уштедети ваше време и олакшати вам рад. Детаљан поступак можете погледати у кратком видеу: Како да отворите Gmail налог?