Gold-Fenix освојио Атеницу

16.07.2012 10:33:00

Синоћ је на спортском терену ОШ Свети Сава у Атеници завршен турнир Златна лопта, једна од најпосећенијих манифестација у нашем града током летњих месеци. У финалној утакмици састале су се екипе Gold-Fenix security и Туристичка организација Чачак. Успешнија у финалном сусрету била је екипа Gold-Fenix security која је славила са 4:2. У утакмици за треће место играле су екипе Руско-српско пријатељство и Равногорски покрет. Била је то утакмица са пуно голова и преокрета. Прво полувреме завршено је са 3:1 за Равногорце. На почетку другог полувремена екипа Руско-српско прјатељство успева да изједначи на 3:3 али једном брзом контром и извођењем ударца из прекида Равногорци поново стижу у вођство које не испуштају до краја сусрета. Коначан резултат био је 7:5.

По завршетку финалног меча додељене су и награде. Прва награда износила је 200.000 динара, друга 70.000 динара, а трећа 30.000 динара. За најбољег играча проглашен је Владан Стојковић из екипе Gold-Fenix. За најбољег голмана изабран је Владимир Стојанович из Равногорског покрета, док је за најбољег стрелца проглашен Никола Василић из ТОЧ-а.

У ревијалном делу завршнице турнира, пред препуним трибинама, синоћ су свој дуел имали и пионири ФК Борац и ФК Младост, који су иначе ове године освајачи Градске лиге.

Турнир је свечано затворио нови градоначелник Чачка Војислав Илић, који је похвалио организаторе турнира и обећао подршку градске администрације за све сличне манифестације.

Организатор турнира је ФК Младост из Атенице, а пријатељи турнира су Чачанска банка, МЗ Свети Сава и МЗ Кулиновци.

Gold-Fenix освојио Атеницу