Чачак: Ново српско-руско-белоруско пријатељство

18.01.2018 08:41:00

Чачак – Друштву српско-руског пријатељства прикључиће се и Белорусија, сарадња три земље биће унапређена. У марту представници руског града Руза долазе у Чачак поводом споразума о братимљењу.

Чачак: Ново српско-руско-белоруско пријатељство

Председник Регионалног центра Друштва српско-руског пријатељства за Западну Србију, Драган Логвинов, рекао је данас Гласу западне Србије да ће Чачак постати седиште ове организације за читаву Србију, а прикључиће се и Белорусија.

Након састанка који је 28. децембра 2012. године одржан у Амбасади Републике Белорусије у Београду, коме су присуствовали Амбасадор ове земље његова екселенција, Владимир Чушев, први секретар Амбасаде Руске федерације у Београду Валентин Кољасев, јуче је потписан споразум о формирању новог друштва „Српско-руско-белоруско пријатељство Србије“.

Како је рекао Логвинов, основни циљеви овог друштва биће сарадња три братска народа које спајају иста вера, традиција и обичаји. „Сарадња ће се одвијати у области културе, привреде, економије, али и на осталим пољима, јер постоје нераскидиве везе између наших народа“, казао је он.

Напоменуо је да се у марту месецу очекује долазак делегације из града Руза, из Подмосковске области, са којим је Чачак потписао споразум о братимљењу, и додао да исте планове локална самоуправа има са градом Барановичи из Белорусије.

„Ови споразуми о братимљењу допринеће напретку Чачка и унапређењу односа Србије са Русијом и Белорусијом, нарочито у области трговине и привреде. Партнери су заинтересовани за инвестиције, нарочито фирма ‘Магнит’ из Краснодара, која је један од највећих трговинских ланаца у Русији“, истакао је Логвинов. Како је рекао, „Магнит“ је заинтересован за куповину воћа и поврћа из Србије, а већ је потписано и неколико уговора са овом фирмом, што представља шансу за развој чачанског краја.

(Извор: Васељенска ТВ)